Un any més de Carnaval de Nou Barris

Com cada any, hem aconseguit de fer una programació diversa i per a totes les edats.

  • Dijous espai dedicat als infants, amb xocolatada, diferents tallers i animació musical.
  • Divendres, Carnaval Jove, un espai organitzat per les joves de Nou Barris al Casal de Joves de la Guineueta, on vam gaudir d’una nit amb temàtica de disfressa i concerts.
  • Dissabte, el dia gran, cada barri va organitzar la seva pròpia rua fins trobar-nos totes a la rua central de la Via Júlia, amb una participació massiva que va arribar aproximadament a les 2.000* persones en les diferents comparses. I com cada any vam tancar amb la nit del ball de disfresses a l’Ateneu Popular 9Barris.

 *Xifra segons l’organització. La Guàrdia Urbana no ha facilitat cap dada en aquest sentit, encara

 

Agraïments:

En primer lloc volem agrair a les entitats de 9B que han participat en l’organització d’aquest Carnaval 2019, fent una feina oculta i imprescindible durant mesos.

A totes les comparses participants per fer una gran feina ja sigui dinamitzant les diferents rues dels barris com l’elaboració de les disfresses, també per la paciència, facilitant el treball a l’organització i fer del Carnaval de 9B una festa de referència a tota la ciutat.

No ens oblidem de les tècniques del Districte per col·laborar i fer propostes de millora, com per exemple, l’intèrpret de llengua de signes i l’espai per a persones de mobilitat reduïda, dues novetats d’aquest any.

 

Sobre el cartell…

Ara bé, si per alguna cosa serà recordat aquest Carnaval, és pel disseny del cartell d’enguany.

Com a Coordinadora Cultural de Nou Barris entenem que el Carnaval és un espai tradicionalment on la sàtira i la crítica al poder hi tenen cabuda. La selecció del cartell es  va fer de manera participativa entre les entitats organitzadores i us assegurem que l’Ada Colau no hi era present en aquesta decisió.

Creiem que la polèmica que durant uns dies va ocupar la graella de molts programes de televisió i altres mitjans, no ajuda a fomentar la idea de la llibertat d’expressió, entesa com a pilar de la democràcia, i més encara quan es feia esment a defensar o respectar una figura com el dictador Francisco Franco, que a més de fer un cop d’estat, va provocar una guerra civil, va assassinar i fer desaparèixer a milers de persones, va generar represàlies a la dissidència política i va prohibir el carnaval durant la dictadura fins a la seva mort. D’altra banda, entenem que els cartells alternatius al nostre que van aparèixer amb la cara de líders polítics catalans queden dins de la llibertat d’expressió que nosaltres defensem (de fet, preferim això que no pas les agressions físiques i verbals a persones migrants, col·lectius LGTB, etc). Això si, les entitats del barri estem pensant seriosament ampliar l’oferta de tallers de disseny digital per a persones amb nivell inicial.

Gràcies i enhorabona a Sandra Carcasona per el cartell d’aquest any. Gràcies també a les altres dissenyadores participants.

Un any més ens hem superat gràcies a totes i fins l’any vinent!!!

Visca el Carnaval de Nou Barris!!!

 

Coordinadora cultural de Nou Barris

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s